Fotbollsanfallare egenskaper

Anfallarna och anfallarna är matchvinnare. De är spelarna som tränaren vänder sig till, för att vinna matchen, vilket är anledningen till att anfallaren (9), wingers (7 och 11) och offensiva mittfältare;(10), förmodligen är de viktigaste spelarna i ett fotbollslag.

Så, vilka egenskaper gör en bra anfallare? Vad ska en ung spelare arbeta med för att öka sitt totala värde för en tränare?

Utan tvekan är förtroende nyckeln. Vi ser det om och om igen. När en spelares självförtroende är nere slutar de göra mål, men när en spelares självförtroende är uppe är målen rikliga

Förtroende utan arrogans

Henry Ford uttryckte det mycket kortfattat, “Om du tror att du kan göra en sak eller tro att du inte kan göra något, har du rätt”. Om en anfallare tror att de kan göra mål, så går de för det och, oftare då inte, gör mål. Om de tror att de inte kan göra det kan de missa chansen, eller skjuta utan övertygelse och missa. Hur som helst, de kommer att ha rätt.

Självförtroende är avgörande för en anfallare. Sir Alex Ferguson sa i sin bok att David Beckham hade den största självkänslan eller någon spelare. Även när han hade ett dåligt spel tyckte han fortfarande att han hade spelat vackert.

Negativt självprat är det mest destruktiva en anfallare kan göra. Jag har sett många spelare missbruka sig själva bara för att se sin prestation försämras. Det är väldigt, väldigt svårt att ta sig upp när det är du som slår dig själv. Jag älskar att titta på Luiz Suares; även när han saknar en barnvakt kommer han ofta undan med ett brett leende, bara för att komma tillbaka med något briljant under de kommande fem minuterna.

Hur bygger man förtroende?

Självförtroende kommer med övning. Desto mer träning och övningar gör en spelare, desto mer växer deras självförtroende. Varför? För att de ser upprepningen av bollen gå in i baksidan av nätet. Det blir en andra natur. De behöver inte tänka. Övningen bygger Myelin gör därmed att göra mål instinktivt.

Som ett exempel hade Golden Boot-spelaren Pat inte gjort mål på över två år. Innan han gick över till USA för att spela collegefotboll bestämde han sig för att bli seriös. Han genomförde intensiv träning som såg honom göra mål i sin första match. Hans självförtroende gick genom taket och Pat fortsatte att göra sex mål och fem mål assist på sina kommande sex matcher.

Touch

Förmågan att kontrollera en fotboll, eller “touch”, är den viktigaste färdigheten för en anfallare att besitta. Kontroll av fotbollen i en snäv situation är ofta skillnaden mellan att få en möjlighet att göra mål eller inte ens ha chansen. Det finns många beröringspunkter som måste övas. En av spelarna som var mest känd för sin touch var Zinedine Zidane.

Beröring utvecklas med tiden och, när det görs korrekt, är magi att titta på – du hör ofta TV-kommentatorer beundra, “Åh vilken stor beröring av Zidance, eller av Ronaldinho eller Messi.”

Tack vare Daniel Coyles forskning och hans bok med titeln “Talangkoden” vet vi nu att praktiken måste vara avsiktlig. Det måste göras långsamt till en början, så långsamt som möjligt för att göra utförandet permanent bra.