Elitserien 2013 är igång

Nu har äntligen Elitserien i bandy dragit igång, något som vi bandyälskare givetvis sett fram emot. I mitten av februari får vi sedan se vilka lag som kommer att göra upp om årets SM-guld. Som vanligt är det svårt att göra några förutsägelser. Fjolårsmästarna Hammarby måste givetvis nämnas, även om de tappat en hel del spelare. De har ju dessutom också haft för vana att inte riktigt räcka ända fram när det sedan väl är dags för final. I år ser i stället fjolårstvåan Villa/Lidköping starkare ut, och är också favorit bland landets bandytränare att vinna årets Elitserie.

När man ska försöka tippa hur Elitserien ska sluta kan det dock vara bra att se förbi de närmast sörjande. Även om tränarna givetvis är ytterst kunniga, så saknar de lite distans. Den kan man i stället hitta genom att se närmare på de odds spelbolagen ger, då dessa ju har ett direkt ekonomiskt intresse av att träffa rätt. Hos Betsson så återfinns Villa/Lidköping som favoriter tätt följda av Sandviken, och man håller således till stor del med tränarna. Betsson ser också rätt så allvarligt på Hammarbys spelartapp. Även om de har tredje bästa odds, så är det ändå en bra bit efter Villa/Lidköping och Sandviken. Att någon av de två kommer att toppa Elitserien är en inte alltför vågad gissning.

Men spekulationer är spekulationer, och vanligtvis så visar det sig att verkligheten har en hel del överraskningar i beredskap. Dock, chansen att exempelvis Ljusdal ska vinna Elitserien för att sedan bli svenska mästare är kanske inte överhängande. Den som satsar en tia på båda de resultaten hos Betsson kommer att tjäna sisådär 15,000 kronor.