Coachingstips för ungdomsfotboll

Att börja ung, som i många sporter, är nyckeln till att utveckla goda kärnkompetenser. Fotboll är en fantastisk sport att engagera barn i eftersom det ger fantastisk träning, ökar självförtroendet och främjar samarbete.

Det kan ibland vara svårt att coacha små barn, men det är en värdefull strävan för många tränare. Här är några coachningsrekommendationer för ung fotboll som kommer att gynna ditt lag både på och utanför planen:

Gör det roligt.

Det är inte samma sak som att coacha en äldre grupp när det gäller barnfotboll. Yngre barn är ofta mindre konkurrenskraftiga och föredrar att ha kul framför att vinna ett mästerskap. Dina barn kommer att känna att de spelar medan de lär sig grunderna i sporten om du gör övningar attraktiva med övningar förklädda som minispel.

Planera alltid i förväg.

Ibland går inte träningen som planerat. Det är en bra idé att ha en backup -aktivitet om dina nuvarande planer slår igenom om barnen är särskilt röriga eller har för mycket energi för att fokusera på din övning eller spel. Du kan se till att laget alltid har kommandot och att du är auktoritetsfigur på fältet genom att planera.

Tala med föräldrarna

Uppmuntra föräldrar att delta i ditt team genom att uppmuntra till öppen kommunikation. Ta reda på hur det går för barnen i skolan, vilka andra hobbyer de har och vilka speciella behov som måste tas upp på fältet. Du kommer att kunna interagera och relatera till barnen bättre om du öppnar kommunikation med föräldrarna. Att få stöd från föräldrarna kommer också att göra coachning mer tillgängligt eftersom barn vanligtvis tar ledtrådar från sina föräldrar om vilka yrkesverksamma de kan lita på.

Bli inte för upphetsad över att vinna.

Att vinna är inte det viktiga i ungdomsfotboll. Om du ska förlora är det viktigt att behålla en glad attityd. Barnen upptäcker sociala ledtrådar från människorna i deras liv i ung ålder, och om de bevittnar tränaren som är lugn och sammansatt inför nederlag kommer det att ingjuta bra sportivitet för dem i framtiden. Du kan också berömma laget när de anstränger sig hårdast genom att inte fokusera på att vinna. Detta kommer att motivera dem att fortsätta försöka och arbeta hårt i framtiden, vilket skapar en gedigen arbetsmoral.

Spelare ska inte pekas ut.

Om ditt lag har en stjärnspelare, se till att de känns igen men avvisa eller försumma de andra spelarna. Oavsett förmågor kräver varje spelare i ungdomsfotboll tränarens kärleksfulla stöd och uppmuntran. Denna undervisningsstil ökar dina spelares självförtroende och ser till att alla känner sig inkluderade.

Det mest avgörande rådet av alla

Eftersom ungdomsfotboll handlar om att ha det bra, se till att barnen har det bra. Oavsett deras ligaranking, belöna din trupp med en pizzafest eller en pokal i slutet av säsongen. Du kan hjälpa till att utveckla självsäkra och skickliga spelare genom att följa dessa förslag, och din vård och uppmuntran kommer att finnas hos dem resten av livet.